Man lærer fra en tidlig alder, at det er meget vigtigt at passe på sine tænder. Man skal huske at børste dem 2 gange dagligt og man er til flere tandtjek årligt både alene og med skolen. Det er der god grund til. Vi skal have vores tænder resten af livet, og de er meget svære at leve uden. Læs med her og få mere viden om vigtigheden af vores tænder

Hvorfor er det vigtigt at passe på sine tænder?

Man lærer som sagt fra en tidlig alder at passe på sine tænder. Man lærer at børste sine tænder flere gange dagligt, man lærer at passe sine tandeftersyn, og man får fortalt lidt historier om bl.a. Karius og Baktus. Mindre børn opbygger derfor hurtigt en respekt overfor dette, og er derfor gode til at passe deres tænder. I Danmark har vi jo også et sundhedssystem, der sikrer gratis tandhjælp indtil man er 18. 

Det er derfor ofte folk over 18, der løber ind i de alvorlige problemer med hensyn til deres tænder. Mange glemmer alt om deres tænder, når de først bliver 18. Der er nemlig ingen årlige indkaldelser eller lignende, og det er derfor noget, der ligger fjernt fra ens hverdag. Udebliver man fra tandlægen i en længere periode, kan det som sagt have store konsekvenser på sigt. Hullerne vokser sig større og større, og kan til sidst ende med at være så slemt, at det er umuligt at redde. Så kan man i værste tilfælde blive tvunget til, at få revet tanden ud og få sat en kunstig i. Det var tidligere meget dyrt, og det er gør også skide nas at få trukket tanden ud. Dog er der kommet nye teknologier inden for tandprotese, og man kan derfor få kunstige tænder til fine priser.

Hvorfor bør man få lavet tandprotese? 

Det er selvfølgelig kun noget, man skal få gjort, hvis det er nødvendigt. Der er nemlig rigtig mange problemer forbundet med dårlige tænder. For det første er de ofte grimme, da der er misfarvninger eller lignende på. For det andet kan de være med til at skade nær siddende tænder, hvilket kan føre til endnu flere problemer. Til sidst gør hullede tænder ofte meget ondt. Mange mener, at tandpine er den største smerte, man kan have. 

3 grunde til at få lavet tandprotese: 

  • Flottere smil
  • Undgå skader i andre tænder
  • Mindre smerte

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her