Stress er desværre blevet en lidt for normal diagnose i dagens Danmark. Hver dag bliver 35.000 danskere sygemeldt pga. et psykisk dårligt arbejdsmiljø, som kan resultere i eksempelvis stress. Heraf oplever ca. 15% af danskerne over 15 år symptomer på alvorlig stress hver dag, hvilket svarer til omtrent 700.000 mennesker. Dette er nogle meget foruroligende statistikker, og derfor er der yderst nødvendigt, at man tager kampen op mod stress. Man kan eksempelvis bekæmpe stress ved hjælp af mindfulness kurser, som har en positiv effekt på menneskets psyke og velvære. Læs mere herunder og bliv klogere på mindfulness kurser.

Hvad er mindfulness?

Mange års forskning har vist resultater af, at mindfulness er en af de mest effektive metoder mod angst, depression og ikke mindst stress. Det er en effektiv metode i den forstand, at det giver dig effektive redskaber til at bearbejde disse uønskede tanker og følelser. Udover lindringen af de psykiske lidelser hjælper kurserne også i stor grad mod fysiske lidelser. De psykiske lidelser kan nemlig ofte være grunden til, at der opstår fysiske lidelser. Derfor kan det være en god idé at komme problemerne til livs, eksempelvis ved at afprøve mindfulness kurser.

Mindfulness kurser

Hvis du ønsker en være mere afbalanceret og rolig hverdag uden stress, men har svært ved at finde ud hvordan, kan mindfulness kurser derfor klart anbefales. På kurset lærer du også, hvordan du med dit åndedræt, kan få tankerne til at falde til ro. Derudover hjælper kurserne dig med at opnå de mål og værdier, som du ønsker i livet.

Mindfulness kurser er med til at give dig mere:

  • Overskud i hverdagen
  • Indre fred og ro
  • Selvdisciplin generelt
  • Bevidsthed om krop og sind
  • Nærvær og tilstedeværelse

Stress opgivet i kroner og øre

Som tidligere nævnt er der nogle yderst foruroligende statistikker for stress i Danmark. Stress påvirker utrolig mange mennesker hver dag, men dette påvirker ligeledes også resten af Danmark. Stress er nemlig både dyrt for arbejdsgiverne, men også for staten. Der er nemlig 1,5 million ekstra fraværsdage på grund af stress. Sygefravær grundet arbejdsbetinget stress koster det danske samfund 27 mia. kr. årligt. 3000 personer bliver førtidspensioneret om året som en følgevirkning af stress. Hertil bruges der omtrent 14 mia. kr. årligt i samfundsudgifter, i form af sygefravær, tidlig død og udgifter til sundhedsvæsenet pga. stress. Derudover bliver der foretaget 30.000 hospitalsindlæggelser om året pga. stress. Stressrelaterede hjertekarsygdomme kostede allerede i 1992 samfundet ca. 900 millioner kroner.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her